fbpx

MICROBION® C

Mikrobiológiai talajjavító és hozamfokozó oltóanyag.

Elérhetőségeink

+36 70 617 6556

megrendeles@o-life.hu

Regisztráljon!

Regisztráljon a Organic Life és az ISM Tech közös rendszerében, hogy Ön is partnerünk lehessen!

A tudomány és a technika fejlődésével új utak nyíltak a mezőgazdasági termelők számára is!

A tisztán műtrágyával történő növényi tápanyag-utánpótlás ideje lejárt! A talaj mikrobiológiai potenciáljának növelése, a talajszerkezet javítása immáron elodázhatatlan!

Termékünk rendszeres alkalmazásával erre kínálunk egy könnyen kivitelezhető és látványosan hatékony megoldást.

A Microbion® egy kitartó kutató – fejlesztő munka eredménye , melyet nemcsak a szigorú engedélyezési eljárás Európai Uniós követelményeinek való maradéktalan megfelelés , hanem az egyre szélesebb körű felhasználói tapasztalatok is igazolnak .

A Microbion® egy igen hatékony mikro- és makroelem feltáró és légköri nitrogén-megkötő mikroorganizmus tenyészet – egy mikrobiológiai aktivátor.

A mintaoltalommal védett / adaptív / fermentációs technikával előállított oltóanyag kimagaslóan magas számban tartalmaz igen sokféle – egymás működését segítő és a növénytermesztés számára igen hasznos – aerob és anaerob szervezeteket, baktériumokat és mikrogombákat.

Termékünk széles hatékonysága ezen élőlények EGYÜTTES működésének köszönhető :

 1. Nitrogénkötő és foszforfeltáró mikroorganizmusainak hatása révén harmonikus növénytáplálás és pentozán hatás mentes tarlóbontás valósul meg
 2. Gyökér – kolonizáló mikroorganizmusai biztosabb csírázást , jobb felszívást és dinamikus növényfejlődést eredményeznek
 3. A mikroelemek felvehetőségét hatékonyan növelő anyagok /sziderofórok/ képzésével csökken a hiánybetegségek kialakulásának lehetősége
 4. Állományban használva – biológiailag aktív anyagcsere-termékeik révén – aktiválják a növény védekező rendszerét /elicitor hatás / – így csökkentik a későbbi fertőzés kockázatát

A Microbion® olyan formában befolyásolja a mikrobiális környezetet, hogy az erjesztőaktív mikroorganizmusok kerülnek túlsúlyba. Ezáltal olyan környezet alakul ki, amelyben a mikroorganizmusok az erjedés segítségével pozitív szerepet játszanak a növény fejlődésében, minőségében és a talaj termékenységében. Az erjedéssel történő lebontás kerül előtérbe és a rothadás megszűnik, ami által kevesebb energia vész el az atmoszférán keresztül. Egy olyan talajban, amelyben az erjedési folyamatok vannak túlsúlyban, optimális termelési színvonal érhető el, a betegségek visszaszoríthatóak és jobb minőségű termények hozhatók létre.

A Microbion® rendszeres alkalmazásával a talaj termékenységét meghatározó tényezők együttesen változnak meg , melynek hatására könnyen művelhető , morzsalékos , kiváló vízháztartású, dinamikus anyagforgalmú , kórokozókban szegény

– a növény számára minden tekintetben kedvezőbb – környezet alakul ki .

ALKALMAZÁSA:

 • Valamennyi szántóföldi és kertészeti kultúra talaj és állománykezelésére
 • Tavaszi és őszi magágyba dolgozva
 • Zöldtrágyázás és tarlóhántás előtt a szármaradványokra permetezve és beforgatva

MŰKÖDÉSÉNEK EREDMÉNYEI:

 • kevesebb gázolaj, gépi és kézi munkaigény
 • kisebb aszály és belvízkár
 • jobb minőség, több termés
 • biztosabb produkció
 • kevesebb műtrágya és növényvédelmi költség
 • alkalmazása nem igényel külön munkafázist: magágy-készítéssel, gyomirtással, vetéssel, állománykezeléssel, tarlóhántással együtt elvégezhető

ADAGOLÁS:

  Valamennyi szántóföldi és kertészeti kultúra talaj és állománykezelésére:

  Microbion esetében 15 liter/hektár mennyiségben , legalább 100 liter permetlé alkalmazásával.

  Microbion C esetében 1,5 liter/hektár mennyiségben , legalább 100 liter permetlé alkalmazásával.

  ÖSSZETÉTEL:

   Mikroorganizmusok ( Azotobacter vinelandii, Bacillus megaterium, Clostridium pasterianum, Azosprillum brasilense, Bacillus subtilis, Rodobacter sphaeroides, Lactobacillus plantarum, Trichoderma reseei, Saccharomyces cerevisiae, Streptomyces albus), nádmelasz, víz.

   FONTOS TUDNIVALÓK:

    Baktericid és fungicid szerekkel ne keverjük!

    Szórt fényre nem, közvetlen napsugárzásra kevéssé érzékeny.

    Kiszerelés: 10, 20 és 1000 literes tartályokban.

    Méregjelzés nélküli készítmény, gyakorlatilag nem veszélyes, nem tűzveszélyes. Baktericid és fungicid szerekkel ne keverjük !

    Biotermesztésben történő alkalmazása a Biokontroll Hungária és a Hungária Ökogarancia engedélyével történik. A termékkel kapcsolatos minden jog (előállítás, forgalmazás, védettségek) a Sym-Bio-Tech Kft. tulajdona .

    Változni nehéz, de érdemes. Csatlakozzon Ön is a Microbion® -t használók elégedett táborához – egyszerre növelve környezetünk minőségét és saját gazdaságát !

    ELTARTHATÓSÁG: 

     Hűvös , sötét helyen legalább 3 hónap , a koncentrátumok lagalább egy év.

     GYÁRTÓ és FORGALMAZÓ:

      SYM-BIO- TECH KFT
      8360.Keszthely,Kastély u.10.